Er zijn twee hoofdstijlen van vouwgordijnen tinten: plat en gehobbeld en beide soorten kunnen een effen bodem of een versierde bodem hebben. Laten we eens kijken naar de verschillen.

Platte vouwgordijnen

Een plat vouwgordijn is precies dat, plat. Wanneer het volledig uitgeschoven is, is het stoffen paneel plat en vouwt het als een accordeon als een accordeon wanneer het omhoog wordt gezet. Platte vouwgordijnen bieden een tijdloos, strak design. Afhankelijk van de manier waarop het stoffen paneel wordt geassembleerd kunnen platte vouwgordijnen uit één stuk bestaan of met zichtbare naden of plooien.

Gehobbelde vouwgordijnen zijn wat ornater en zijn voorzien van zachte, overlappende plooien wanneer ze volledig zijn uitgeschoven. Hierdoor ontstaat een vloeiende, cascade-uitstraling die visueel interessanter is dan een plat vouwgordijn. De gehurkte kap zal zich terugtrekken langs de vouwlijnen als hij omhoog wordt gezet.

Verfraaide vouwgordijnen

Zowel platte als gehobbelde vouwgordijnen zijn verkrijgbaar met versierde bodems. Versieringen zijn onder andere een gebogen bodem, een verticale plooi in het midden, een bodem die zich als een waaier uitspreidt, of kunnen kwasten, franjes of kralen bevatten.

Verduisterende vouwgordijnen

Voor slaapkamers, of waar lichte controle is vereist, kan een verduisterende voering worden toegevoegd aan de Romeinse schaduw. Dit kan de penetratie van zonlicht tot 100% verminderen voor volledige duisternis.

Of u nu houdt van platte of gehurkte vouwgordijnen, deze raambehandelingen kunnen stijl en functionaliteit toevoegen aan uw ramen.